Pagini

marți, 23 iulie 2013

Ai grijă ce vorbeşti că de altfel o păţeşti!

Se tot vorbeşte de principii europene şi precum suntem o țară democrată. Dar ce fel de democraţie e asta? Cînd unui jurnalist ce îşi face munca cu multă sîrguinţă şi dăruire îi este pus condiţia să tacă şi să numai scoată la iveală adevărul.
Nu înţeleg cum poţi să interzici unui om să şi exprime liber părerea? De ce statul nu-şi apără ceţăţenii în asemenea situaţii? Căci atît de clar este stipulat în Constiuţia Republicii Moldova ( cap.2, art.32 (1)) cît şi în legea cu privire la libera exprimare ( art 4. (1) "Statul garanteză libertatea de exprimare a mass-mediei. Nimeni nu poate interzice sau împedica mass-media să răspîndească informaţii de interes public decît în condiţiile legii...").
Dar să nu uităm că suntem în Moldova unde legile sunt scrise nu pentru a fi respectate dar pentru a fi încălcate....din păcate.....
Constantin Cheianu este unul din puţinii jurnalişti căruia nu-i este frică să spună adevărul. Chiar şi în pofida ameninţărilor el continuă să-şi facă meseria cu mare dăruire. Constantin Cheianu este un model demn de urmat.
Acest om merită tot respectul pentru tot ce face!
Noi, reporteri, jurnalişti, ziarişti nu trebuie să fim indifernţi la astfel de situaţii! Căci nimeni nu are dreptul sa ne lese fără replică!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu