Pagini

joi, 24 octombrie 2013

Spune "NU " SINUCIDERII

        De ce....Sinuciderea a devenit pentru minori  un mod  de  a –şi rezolva probleme ?
Păcat... sunt atît de tineri,nici măcar nu au reuşit să se se bucure de viaţă ,au căzut pradă disperării şi şi-au pus capăt zilelor.

E o adevărată tragedie, atît pentru  familile îndurerate ce au rămas fără fiii sau fiice cît şi pentru întrega societate.
Oare care să fie motivul ce ia determinat să facă acest pas? Vîrsta dificilă şi greu de controlat,nivelul de trai, sărăcia ,lipsa de comunicare , violenţa  în familie,societatea sau poate din prostie !...
Cine e vinovatul?
     Şi iarăsi nu găsesc  nici un răspuns  bazat pe argumente exacte  , doar îndoieli...
Mă îngrozesc văzînd   din ce în ce mai des  tineri ce decid că e mai bine să mori decît să lupţi pentru viaţă.
Da,eu înţeleg că este o vîrsta agitată,plina de tentaţii,apar probleme în a comunica cu cei din jur,situaţie în familie este grea, societatea nu este perfecta,viaţa nu doar roză  dar, totuşi acestea nu sunt motive de a ceda şi a provoca celor din jur atîta suferinţa.
   Am avut ocazia să văd persoane cu dizabilităţi,făra casă , fără familie,fără şanse de mai supraveţuii , neajutoraţi dar puternici.Trăiesc doar cu speranţa ca va fi bine, se roagă Domului să le mai dăruiască putere pentru  a merge înainte pentru a înfrunta suferinţa. În pofida sorţii ei  nu şi doresc moartea -acesti oameni sunt adevăraţi 
luptători !
    Sinuciderea nu este o soluţie pentru a evada din prezent . Momentele grele sunt doar nişte cotituri negre ale vieţii, pe care  trebuie să le ocolim şi mergem înainte.

            Spune “NU” Sinuciderii şi luptă pentru VIAŢĂ-căci se merită!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu